Strange & cold

Strange & cold
Strange
Image by Suviko
Monochrome experiment.

16 thoughts on “Strange & cold

 1. Ainokainen fantsukirja kans jonka olen lukenut sitten Sinisalon Finlandia-palkitun. Maaginen realismi on suosikkigenre ja toivoisin, et jotenkin onnistuisin löytämään kiinnostavia fantsukirjojakin, mut pelkään niiden olevan tuubaa enkä tule koskeneeksi. Ihmiset tuntuu kehuvan Sarasvatin hiekkaa, sitä vois koittaa.

 2. Saravastin Hiekka on eka kirja jonka luin Suomeks. Se on v√§h√§n scifi√§ ja teknothrilleri√§. Ihan ok, mutta hieman kevyt mun maulle (ei mit√§√§n Borgesia tai PK Dicki√§ siin√§). Espanjassa on joitain hyvi√§ fantastisi√§ maagis realismi kirjoilijoita mutta he ovat aika tuntemattomia. Aikoinaan m√§ luin niitten lyhyit√§ tarinoita, mutta en usko ett√§ niit√§ olis k√§√§nnetty mitenk√§√§n. L√§hin referenssi olisivat Guillermo del Toron leffat: El Espinazo del Diablo (The Devil’s Backbone) ja El Laberinto del Fauno (Pan’s Labyrinth). Rakastan molempien leffojen tyyli√§, mutta ne voisivat olla hieman parempiakin.

 3. Luin kakarana scifiä ja fantsua, mutta alkoi tökkiä mielikuvituksettomuus ja samojen klisheiden pyörittely, varsinkin fantasiassa. Tulipa muuten valehdeltua vahingossa: unohdin, et luin American Godsin jokunen vuos sit, jos se fantsuksi lasketaan.

  Kun nyt päästiin lukusuositusosastoon niin tanskalaisen Peter Höegin (en nyt ala etsiä sitä oikeaa tanskalaista ö-merkkiä) tyylistä pidän.

  Muuten, Gabriel Garcia Marquezin Rakkautta koleran aikaan on p√§√§tym√§ss√§ leffaksi. ūüėģ J√§nn√§ n√§hd√§ millainen siit√§ tulee. Olen aina pel√§nnyt sit√§ p√§iv√§√§, kun joku yritt√§√§ tehd√§ Sadan vuoden yksin√§isyydest√§ Hollywood-elokuvan.

  Pan’s Labyrinth oli kyl hieno. Oli Rakkautta & Anarkiaa festivaaleilla (Helsinki International Film Festival) viime syksyn√§ ja tais olla t√§√§ll√§ muutenkin kankaalla. Toivoin et Tideland ois ollut samankaltainen ja petyin. Devil’s Backbonea en ole n√§hnyt.

 4. Devil’s Backbone on synkempi ja mun mielest√§ kiinnostavampi kuin Pan’s Labyrinth jos oikein muistan. V√§hemm√§n fantastinen (vaikka kyll√§ on fantastinen) ja hieman realistisempi. Halusin n√§hd√§ Tideland! Se n√§ytti tosi lupaavalta, mutta en kuullut hyvi√§ kritiikkej√§…

 5. Tidelandin kohdalla koko leffan ajan odottaa, että se jotenkin lähtisi liikkeelle. Sellaista vaakalentoa, joka ei oikein kohoa tai huipennu mihinkään.

  Ja is√§s oli nokturnaalinen ku sua teki. Nukuin viime y√∂n√§ 22-05. Sin√§ taas olit keskell√§ y√∂t√§ t√∂iss√§ ven√§l√§isess√§ museossa. ūüôā

 6. Ven√§l√§isess√§ museossa? Ok, ok, mut oon her√§√§m√§ss√§ ajoissa n√§m√§ p√§ivat, noin 9-10am (and proud of it) ūüôā

  Btw, have you seen the definitive recursive picture? ūüėÄ
  Just follow the link of MUCH BETTER HERE…

 7. Pietari muistutti unessa Tukholmaa ja Varsovaa. Koska Turkka K. vaati, piti etsiä tiettyä taideteosta kolossaalisesta harmaasta museosta, just kun paikka oli menossa kiinni. Käveltyämme rappuja ja käytäviä niin, että suuntavaisto oli mennyt sekaisin, tulimme vahingossa takaovesta ulos. Piti kiertää ulkokautta takaisin etuovesta sisään ja ja jatkaa etsintää. Jostain syystä tulit museon työntekijänä siinä vaiheessa inttämään, että emme halua nähdä sitä teosta.

  Saattais liittyä sun filmi/b&w-purismiin ja photaroinnin aiheuttamaan pahaan omaatuntooni/karmaani. Toisaalta liittyy varmaan myös kevään matkasuunnitelmiin.

 8. this colour does make a strong mood-statement. it adds to the contrast of the book and its pages and the mood of the line drawing. very good results with this experiment! FA
  here is a similar experiment of mine:
  — from nuanc(?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.